5. Međunarodni MITECO Forum
24.11.2017.

 

Kompanija MITECO Kneževac 30. novembra 2017. godine po peti put organizuje međunarodni MITECO Forum pod sloganom „Danas odgovorno, sutra održivo“. U fokusu ovogodišnjeg Foruma naćiće se teme koja se odnose na pitanja poslovnog ambijenta u Srbiji iz domaćeg i međunarodnog ugla i mogućnostima kreiranja politike životne sredine u skladu sa postulatima Evropske Unije.

MITECO Forum, kao platforma edukativnog delovanja u oblasti upravljanja životnom sredinom, potvrđuje potrebu za regionalnom saradnjom u rešavanju ekoloških problema u vidu edukacije i razmene informacija, a sve u cilju postizanja bolje, lepše i zdravije budućnosti za buduća pokoljenja.

Forum je posvećen stručnoj javnosti, kompanijama, predstavnicima lokalnih samouprava i zainteresovanim pojedincima koji svojim delovanjem žele da utiču na zdraviju budućnost.

Na MITECO Forumu, koji se održava svake treće godine, pokreću se brojna pitanja iz oblasti životne sredine i upravljanja otpadom. Pobuđujući veliko interesovanje javnosti, kreirana je informativno-edukativna platforma koja postaje referentno mesto za dalji razvoj u oblasti održivog razvoja.

Neka od pitanja koja će biti pokrenuta na predstojećem 5. Međunarodnom MITECO Forumu su:

- Ekonomski instrumenti kao sredstvo za kreiranje održive politike zaštite životne sredine. Šta je presudno za uspeh?

- Da li industrijski i opasan otpad predstavlja nacionalni resurs i da li šansa za nove investicije leži u strateškom planu eliminacije istorijskog otpada i istorijskog zagađenja?

- Koliko primeri dobre prakse regiona i šire mogu da budu osnova ka sistemskom pristupu upravljanja otpadom?

Strateškim pristupom u oblasti upravljanja industrijskim i opasnim otpadom, kompanija MITECO Kneževac kontinuirano potvrđuje lidersku poziciju. Organizujući stručne skupove, simpozijume i okrugle stolove, pokrenuta su nova pitanja i teme, ujedno pružajući mogućnost za razvoj dalje komunikacije stručne javnosti.

Iz godine u godinu raste broj učesnika i posetioca MITECO Foruma, koji prepoznaju značaj i potrebu za daljom edukacijom i svežim informacijama iz oblasti životne sredine. Postavljajući nove standarde, MITECO Forum postaje mesto gde odgovore na svoja pitanja mogu da pronađu kako predstavnici Vlade i biznisa, tako i mediji, stavljajući u fokus teme o životnoj sredini i održivom razvoju.

Na predstojećem 5. Međunarodnom MITECO Forumu između ostalih učestvovaće i: Miodrag Mitrović predsednik MITECO Kneževac, Goran Trivan ministar za zaštitu životne sredine Republike Srbije, Rihard Maša član delegacije Evropske unije u Srbiji, Marko Čadež predsednik Privredne komore Srbije, Borko milosavljević pomoćnik gradonačelnika Beograd i drugi eminentni stručnjaci, privrednici i političari.

Mesto održavanja MITECO Foruma je Radisson Blu Old Mill Hotel u Beogradu.

Idejni tvorac i organizator je kompanija MITECO Kneževac. Partner foruma je WIENER STADTISHE osiguranje. Pokrovitelj je Privredna komora Srbije.

Više informacija o ovom događaju možete pronaći na sajtu kompanije MITECO na sledećem linku >>>

Galerija slika:

Više informacija o kompaniji MITECO Kneževac na sajtu Privrednog Imenika Srbije >>>