55. Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu
30.10.2017.

 

U Beogradu će se od 7. do 12. novembra 2017. održati 55. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, uz istovremeno održavanje 55. Međunarodnog sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije. Beogradski sajam će ponovo će biti mesto susreta proizvođača nameštaja i distributera, inženjera, dizajnera, arhitekata i šire javnosti. Manifestacija je nedavno doživela značajan redizajn i iskorak u dva pravca: u konceptualnom smislu programskim akcentovanjem dizajnerski orjentisanih kompanija, a na biznis planu jačanjem poslovne posete kroz uvođenje Hosted Buyers programa. Takođe je napravljena velike promene u komunikaciji, za šta je zaslužan dizajn studio Peter Gregson, već je prepoznatljiva vrednost Beogradskog sajma nameštaja.

U fokusu ovogodišnjeg Sajma su eminentna imena iz sfere industrije nameštaja, ugledni dizajneri, prestižni proizvođači i kompanije posvećene vrhunskom dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja. Posetioci na jednom mestu mogu da vide najbolja i najsavremenija rešenja u oblasti proizvodnje nameštaja.

Ove godine Sajam nameštaja učvršćuje svoj internacionalni karakter okupljanjem velikog broja poslovnih ljudi, kupaca, arhitekata, dizajnera i distributera iz regiona i svih krajeva Evrope. Veliki broj renomiranih kompanija koje će se ove godine po prvi put predstaviti, potvrđuju reputaciju Sajma. Među njima su velikani poput švajcarske kompanije VITRA čije je prisustvo potvrda kvaliteta na svakom događaju širom kontinenta, italijanski Mattiazzi i laCividina, kao i francuski Forestier. Zatim su tu španski Mobles 114, litvanski Emko i francuski Petite Friture. Eksluzivnim premijerama pridružuju se i kompanije koje ponovo izlažu na Beogradskom sajmu: srpski GIR, švajcarski White Oak, bosanski MS&WOOD i hrvatska Prostoria, potvrđujući da je Sajam neprikosnoven regionalni centar.

Tokom trajanja Sajma posetioci će imati priliku da pogledaju Izložbu mladih dizajnera koja okuplja mlade i perspektivne autore bacajući svetlo na zvezde u usponu.

Vrhunac manifestacije oličen je u nagradi Zlatni ključ koju internacionalni žiri dodeljuje najuspešnijim izlagačima za 2017. godinu.

Specijalan segment Beogradskog sajma nameštaja čini Design Talks, razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja Sajma i ugostiće veliki broj uglednih govornika iz celog sveta.

Generalni sponzor 55. Beogradskog sajma nameštaja je DISTRIBUCIJA.

55. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, održaće se takođe od 7. do 11. novembra 2017. godine.

Pored najvećeg izbora nameštaja svih vrsta i namena, za stambene i poslovne prostore i opremanje javnih objekata, sadržaj Sajma nameštaja upotpunjuje ponuda Sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije. Od izuzetne važnosti za drvno prerađivačku industriju, sajam je platforma koja okuplja sve proizvođače i aktere industrije nameštaja i drvne industrije kao mesto gde se premijerno predstavljaju tehničko–tehnološke inovacije. U halama 5, 7, 8 i 9 biće izložene mašine, alati i repromaterijali za drvnu industriju.

Široka paleta sajamske ponude obuhvata: repromaterijale za izradu nameštaja uključujući građu, stolarske ploče, furnire, folije, kant trake, repromaterijale za površinsku obradu i spajanje, boje i lakove, sve vrste lepkova, razređivača, brusnih papira i dr.

Asortiman okova i ukrasa za nameštaj čine: bravice, šarke, kvake, ručice, žice, opruge i ukrasni elementi, a ponudu repromaterijala dopunjuje i bogat izbor tekstila, tkanina i kože za nameštaj, tehnološki novi materijali, poliuretanske pene, elementi od gume i plastike, sunđeri itd.

Najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, pilane, sušare, kao i mehanički, električni i pneumatski alati prikazaće na sajmu kojom brzinom se inoviraju i razvijaju perspektivne industrije: drvna i industrija nameštaja.

Sajam nameštaja održaće se u halama 1, 1a, 2, 3, 3a i 4 a radno vreme sajma je od 10 do 19 časova 7. i 8. novembra, a od 9. do 12. novembra sajam će biti otvoren za posetioce od 10 do 20 časova.

Cena ulaznice je 300 dinara. Grupne ulaznice (više od 20 osoba u grupi) koštaju 200 dinara, a parking se naplaćuje 100 dinara po započetom satu.

Organizator manifestacija je Beogradski sajam:

Bulevar vojvode Mišića 14

11000 Beograd, Srbija

Aleksandar Pavić, koordinator

tel: +381 (0)11 2655-831

Tamara Stojanović, saradnik na projektu

tel: +381 (0)11 2655-919

Nemanja Nikić, administrator projekta

tel: +381 (0)11 2655-231

e-mail: namestaj@sajam.rs

www.sajamnamestaja.rs