76. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu
01.01.1970.

 

Od 9. do 16. maja 2009 u Novom Sadu biće održan 76. međunarodni poljoprivredni sajam, sigurno najznačajnija sajamska manifestacija tog tipa u Srbiji i jugoistočnoj Evropi. Organizator Novosadski Sajam najavljuje pored brojnih domaćih i učešće izlagača iz 60 zemalja iz regiona, Evropske Unije, Azije i Amerike. Značaj ove sajamske priredbe još jednom potvrđuje snagu i vitalnost agrosektora i pratećih delatnosti u Srbiji, inače najmanje ugroženih trenutnom krizom i ukazuje na pravac kojim bi srpska privreda u vreme svetske ekonomske krize najbrže i najbezbolnije mogla krenuti putem oporavka i napretka.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je prilika da se predstave naše firme koje se ističu po svojim rezultatima i kvalitetu proizvoda u oblasti poljoprivredne proizvodnje, prehrambene industrije, poljoprivredne mehanizacije i drugim privrednim delatnostima vezanim za agrar. Ujedno imaju priliku da ostvare direktan kontakt i saradnju sa stranim izlagačima iz Evrope i drugih regiona koji čine trećinu od ukupnog broja izlagača na sajmu. Poljoprivredni sajam je prilika za povezivanje proizvođača i privrednika sa naučnim i privrednim institucijama ali i stručnjacima iz zemlje i inostranstva sa ciljem transfera i unapređenja znanja iz oblasti agrara i ekonomije. Poljoprivrednici će imati priliku da i ove godine ostvare direktan kontakt sa predstavnicima Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i odgovarajućim Pokrajinskim sekretarijatima. Svoje učešće na sajmu najavile su Privredna komora Vojvodine i mnoge regionalne komore iz Srbije i regiona. Sajam je prilika da banke učesnice ponude mnoge kreditne povoljnosti poljoprivrednicima i privrednicima, a tu je i Kompanija Dunav osiguranje koja je ujedno i generalni sponzor te priredbe. Međunarodni poljoprivredni sajam je prilika i za okupljanje zadrugara u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine sa motivom povezivanja i zajedničkog nastupanja na tržištu i traganja za zajedničkim modelom opstanka i razvoja sela.

Na 76. međunarodnom poljoprivrednom sajmu biće predstavljeni noviteti u oblasti poljoprivredne mehanizacije najpoznatijih svetskih proizvođača. Tradicionalno biće održano ocenjivanje kvaliteta proizvoda i to 4.000 uzoraka u 30 robnih grupa, kao i 5.000 živih eksponata. Od ove godine za priznanje »Najbolji u agrobiznisu« konkurisaće i kompanije iz inostranstva u svim kategorijama u kojima se nadmeću firme i pojedinci iz Srbije. U saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine dodeljuje se i priznjanje »Dobar dizajn«. Međunarodni poljoprivredni sajam obeležiće i izložba stoke najveća te vrste u regionu. U vreme trajanja sajma biće održano mnoštvo naučnih i stručnih skupova, prezentacija i promocija u kongresnom centru »Master«.

Sajamski prostor biće otvoren od 9 do 19 časova, a cene ulaznica se kreću od 550,00 dinara pojedinačno, 440,00 dinara za kolektivne posete (grupe veće od 15 osoba) i 250,00 dinara za kolektivne ulaznice za osnovne, srednje škole i fakultete, penzionere i decu od 7 do 12 godina.

O 76. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu možete pročitati više na sajtu Novosadskog Sajma.

Više...