Blokirani računi 57.000 privrednih subjekata u Srbiji
01.01.1970.

 

Politika dana 24.03.2009. prenosi Tanjug-ovu vest da je u martu 2009 godine evidentirano 57.000 privrednih subjekata čiji su računi blokirani kod Narodne Banke Srbije za iznos od 214,6 milijardi dinara. U istom trenutku kod Agencije za privredne registre Republike Srbije registrovano je 105.000 privrednih društava. Ako znamo da je u evidenciji kod APR i jedan broj privrednih subjekata koji je u procesu stečaja, odnosno brisanja iz evidencije ili je registracija još uvek u toku, možemo slobodno da konstatujemo de je broj AKTIVNIH privrednih društava u Srbiji verovatno ispod 50% od broja registrovanih, što nam daje cifru od oko 50.000.

S tim u vezi postavljaju se neka pitanja. Prvo, koliko privrednih subjekata će nastaviti sa radom i u kom roku će se aktivirati i drugo je pitanje relevantnosti podataka o firmama čiji su računi u blokadi kod NBS, ponekad i duže od godinu dana? Kome su uopšte potrebne informacije o neaktivnim firmama?

Nije slučajno što se broj privrednih subjekata u bazi podataka Privrednog Imenika Srbije u poslednje 2 godine ustalio na oko 50.000. Ovaj broj je rezultat svakodnevnih aktivnosti koje za cilj imaju prikupljanje tačnih informacija o AKTIVNIM privrednim subjektima iz Srbije i ažuriranje tih podataka u bazi podataka Privrednog Imenika Srbije. B2B koncept ovog projekta koji se oslanja na  strategiju direktnog marketinga i direktne trgovine zahteva non-stop sprovođenje terenskih i telefonskih anketa, što uz rad komercijale i informacije dobijene preko online servisa predstavlja jedinu garanciju kvantiteta i naročito kvaliteta podataka o privrednim subjektima u bazi podataka Privrednog Imenika Srbije. Napominjemo da je ažuriranje podataka u bazi podataka i svim izdanjima Privrednog Imenika Srbije (štampano, elektronsko i internet izdanje) potpuno BESPLATNO za sve privredne subjekte i zahteva samo 1 minut za popunjavanje online obrasca za ažuriranje podataka. Više o tome možete pročitati na stranici Ažuriranje.