NOVKOL a.d. Beograd – Nove tehnologije u oblasti geotehnike
09.10.2017.

 

Preduzeće NOVKOL a.d. je osnovano 1997. godine u Beogradu. S timom iskusnih inženjera, politikom konstantnog ulaganja u najmoderniju opremu i stalno prateći najnovija dostignuća u nauci i tehnici, preduzeće vrlo brzo postaje jedan od lidera među izvođačkim kompanijama u zemlji. NOVKOL 2004. godine ulazi u integraciju sa renomiranom svetskom kompanijom i postaje članica francuske grupacije VINCI Construction.

Osnovna delatnost firme je izvođenje građevinskih objekata niskogradnje, hidrotehničkih i geotehničkih konstrukcija. Specijalnost preduzeća je obavljanje radova u otežanim uslovima, koji podrazumevaju duboki iskop preko 5m dubine, uz prisustvo visokog nivoa podzemnih voda.

Specifičnost po kojoj se NOVKOL izdvaja je uvođenje novih tehnologija u oblasti geotehnike prema najvišim standardima zastupljenim u razvijenim zemljama.

NOVKOL čine oko 120 stalno zaposlenih radnika - diplomiranih inženjera i tehničara građevinarstva, mašinstva, geologije i rudarstva.

Preduzeće poseduje veliku licencu izdatu od Ministarstva za kapitalne investicije za izvođenje hidrotehničkih objekata, kao i 15 ličnih licenci zaposlenih inženjera za odgovorne izvođače i projektante iz oblasti konstrukcije, hidrotehnike i geotehnike.

NOVKOL je među prvima u Srbiji implementirao sertifikovani integrisani sistem menadžmenta prema zahtevima standarda ISO 9001:2000, ISO 14001 i specifikacije OHS&S 18001. NOVKOL je priznat kao kvalitetan izvođač koji brine o aspektima životne sredine, bezbednosti i zdravlju zaposlenih. Zahvaljujući tome uživa ugled među značajnim investitorima poput Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Beogradskog vodovoda i kanalizacije, MPC, Alpine, tako i u širem krugu.

Kompanija NOVKOL je odlučna u nameri da bude lider u oblasti izvođenja hidrotehničkih, infrastrukturnih i geotehničkih objekata i konstrukcija, što ostvaruje striktnom primenom i sprovođenjem politike kvaliteta, politike zaštite životne sredine i politike zaštite zdravlja i bezbednosti na radu. Sastavni deo ukupne poslovne politike firme je politika kvaliteta Laboratorije za tehnička ispitivanja akcionarskog društva NOVKOL.

Kao potvrda svega NOVKOL je među odabranim domaćim kompanijama koje učestvuju u projektu “Beograd na vodi”. NOVKOL već radi na temeljima prve dve stambene kule.

Planovi kompanije NOVKOL usmereni su na dalja ulaganja u novu opremu i tehnologiju koji omogućavaju brzu i sigurnu gradnju, kao i obuku kadrova uz stalnu koordinaciju sa naučnim i stručnim krugovima u zemlji i svetu. Samo tako mogu se ispuniti očekivanja investitora i zadovoljiti i najoštriji standardi pri izvođenju kompleksnih i zahtevnih građevinskih objekata, posebno u otežanim gradskim uslovima.

Više o kompaniji NOVKOL potražite na sajtu www.novkol.co.rs >>>

Informacije o kompaniji NOVKOL na sajtu Privrednog Imenika Srbije >>>