PROTOKOL O NAUČNO-TEHNIČKOJ SARADNJI PRIVREDNE KOMORE VOJVODINE I PRIRODNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U NOVOM SADU
21.03.2017.

 

U Novom Sadu, u prostorijama Privredne komore Vojvdine potpisan je 17.03.2017. godine Protokol o naučno-tehničkoj saradnji između Privredne komore Vojvodine (PKV) i Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Novom Sadu. Protokol su potpisali predsednik PKV Boško Vučurević i dekan PMF prof. dr Milica Pavkov. Predmet Protokola je uspostavljanje naučno-tehnološke saradnje na realizaciji transfera istraživačkih rezultata, uvođenja novih tehnologija i edukacije zaposlenih u privredi Vojvodine u oblastima obrazovanja, kulture, turizma, hotelijerstva, restoraterstva, gastronomije, zaštite životne sredine, kontrole kvaliteta, ekologije, informatike, finansija i drugih oblasti od koristi za potpisnike ovog protokola.

Protokolom je obuhvaćeno i učešće u zajedničkim projektima finansiranim iz domaćih fondova i fondova Evropske unije, a u vezi sa unapređenjem i kreiranjem novih turističkih proizvoda, kao i edukacijom zaposlenih u privredi.

Predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je PKV u svom radu veliki značaj posvećivala edukaciji kadrova sa ciljem da pospeši i unapredi razvoj turizma kroz potpunije i kvalitetnije zadovoljenje potreba i zahtvea savremenog turističkog tržišta.

„Učestvovali smo u međunarodnim projektima u okviru turizma i studijskih programa, a na jednom od projekata sarađivali smo sa Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF. Ovaj zajednički rad pokazao se veoma uspešnim, tako da i danas potpisivanjem Protokola o naučno-tehničkoj saradnji težimo da tu dobru saradnju nastavimo i proširimo. Želimo da uspostavimo transfer istraživačkih rezultata, novih tehnologija i edukacija u privredu Vojvodine, kao i učešće u zajedničkim projektima finansiranim iz domaćih i stranih fondova”, rekao je predsednik Vučurević.

Dekan PMF prof. dr Milica Pavkov Hrvojević naglasila je kao osnovnu ideju potpisanog Protokola pružanje znanja i naučno-istraživačkih rezultata Prirodno-matematičkog fakulteta zaposlenima u PKV iz oblasti turizma, geografije, hotelijerstva, gastronomije, zaštite životne sredine, ekologije, kontrole kvaliteta. Protokolom će se takođe povezati privreda i studenti.

“Studenti našeg fakulteta će imati mogućnost da vide šta je potrebno privredi, da eventualno vide koje su mogućnosti za njihovo zapošljavanje. S druge strane, mi ćemo biti u mogućnosti da vidimo kakvi su kadrovi potrebni privredi i da eventualno korigujemo naše studijske programe i prilagodimo ih društvu i privredi. Saradnja privrede i nauke je u fokusu ne samo svih državnih institucija nego i svih evropskih fondova. Tako da će ovaj vid saradnje svakako doprineti jačanju saradnje nauke i privrede i omogućiti aplikaciju kod svih fondova za buduće projekte i saradnju”, rekla je prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

Potpisivanju Protokola prisustvovali su direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF prof. dr Lazar Lazić, pomoćnik direktora Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF dr Jasmina Đorđević, sekretar Udruženja trgovine i Udruženja komunalno-stambene privrede i urbanizma mr Dragomir Đukić, sekretar Udruženja ugostiteljstva i turizma i zajednica preduzetnika PKV Dragica Samardžić, direktor Fonda “Evropski poslovi” APV Vidosava Enderić i direktor Garancijskog fonda Đorđe Raković.

Sve o ovom događaju potražite na sajtu Privredne komore Vojvodine.

Informacije o PKV u Privrednom Imeniku Srbije >>>

Informacije o PMF u Privrednom Imeniku Srbije >>>