MAG-MEDICA – SPECIJALISTIČKA RADIOLOŠKA ORDINACIJA ZA MAGNETNU REZONANCU
27.10.2021.

 

Specijalistička radiološka ordinacija MAG-MEDICA iz Novog Sada je ustanova specijalizovana za snimanje pacijenata magnetnom rezonancom (MRI). Poseduje aparat za snimanje magnetnom rezonancom SIEMENS AVANTO 1.5 T, koji omogućava kompleksna MR snimanja "od glave do pete", a stručni tim eksperata za MR preglede će izvršiti preciznu dijagnostiku svih oboljenja...

Magnetna rezonanca (MRI) je neinvazivna, bezbolna dijagnostička metoda koja je u većini slučajeva superiorna u odnosu na druge metode. Ona radi na principu elektromagnetnih talasa, stoga nema štetnih dejstava jer ne koristi radioaktivno zračenje, kao kod CT-a ili RTG-a, tako da je snimanje magnetnom rezonancom moguće ponoviti bez ikakvog lošeg uticaja na ljudski organizam. Čak i intravenski kontrast, koji se daje u određenim slučajevima, nema neželjenih dejstava. Snimanje magnetnom rezonancom potpuno je bezopasno za osobe bilo koje dobi, čak i za bebe i trudnice. Pregledu može prisustvovati i roditelj ili prijatelj, ukoliko to pacijent želi. Kod osoba koje imaju strah od zatvorenog prostora ili osobe koje se uznemire prilikom snimanja, pregled se može izvršiti u blagoj sedaciji, sa mogućnošću uvođenja u opštu anesteziju uz stalno prisustvo i negu anesteziologa.

Aparat MAGNETOM Avanto je 1,5 T sistem za magnetnu rezonancu renomiranog proizvođača medicinske opreme Siemens Medical Solutions, prvi i za sada jedini model MR skenera koji inkorporira Simensovu revolucionarnu tehnologiju totalne imaginacione matrice (Tim). Tim je prvi kalem konstruisan da obuhvati površinu celog tela sačinjen od 76 kontinuiranih kalema i 32 RF kanala. Lep i funkcionalan dizajn aparata MAGNETOM Avanto čini ga prihvatljivim za svakog pacijeta. Skraćeno vreme snimanja i ulazak u mašinu stopalima takođe smanjuju napetost pacijenta koji imaju strah od zatvorenog prostora. Osim toga, novina sistema je i audio komfor, odnosno smanjenje buke pri snimanju za 97%. Zato je ovaj aparat naročito pogodan za snimanje dece, ona mogu biti brzo i bezbedno snimljena.

MAG-MEDICA je jedna od retkih ordinacija u kojoj možete izvršiti MR dojki, kao i MR enterografiju i kolonografiju (pregledi debelog i tankog creva). Osim redovnih MR snimanja u ponudi je i spektroskopija.

MAG-MEDICA nudi popust od 10% za online zakazivanje, a za penzionere mogućnost plaćanja u 3 mesečne rate.

Kontakt informacija:

MAG-MEDICA

Adresa: Futoška 107, 21000 Novi Sad

Telefon: 021/472-9970

Radno vreme: Radni dan: 8:00 - 20:00; Subota: 8:00 - 14:00

Više o svemu možete pročitati na sajtu specijalističke radiološke ordinacije MAG-MEDICA >>>

PRAVOVREMENA DIJAGNOZA JE UVEK KORAK BLIŽE IZLEČENJU...

Kontakt informacije specijalističke radiološke ordinacije MAG-MEDICA na sajtu Privrednog Imenika Srbije >>>