Jesenje priredbe na Novosadskom Sajmu
05.10.2015.

 

48. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta-LORIST biće održan od 7. do 11. oktobra 2015. na Novosadskom Sajmu. U istom terminu održaće se i 22. Međunarodni sajam hortikulture, 5. Međunarodni sajam šumarstva i 23. Međunarodni sajam ekologije EKO-SVET. Od 8. do 10. oktobra 2015. održaće se i 48. Međunarodni sajam turizma i 6. Međunarodni sajam konjarstva i sersana.

 

 
48. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta-LORIST biće održan od 7. do 11. oktobra 2015. na Novosadskom Sajmu. LORIST je među najznačajnijim sajamskim priredbama iz oblasti lova, ribolova i sporta, hortikulture, šumarstva i ekologije u regionu i ove godine posetioci će moći da se upoznaju sa ponudom više od 250 izlagača iz šest zemalja. Sadržaje u izlagačkom delu, u velikoj meri upotpunjuje program stručnih i poslovnih dešavanja koja su organizovana u Kongresnom centru Novosadskog sajma, a koja su posvećena različitim temama u navedenim oblastima.
 
U istom terminu održaće se i 22. Međunarodni sajam hortikulture, 5. Međunarodni sajam šumarstva i 23. Međunarodni sajam ekologije EKO-SVET.
 
Izložba baštenskog i saksijskog cveća, sadnica voća, listopadnog i zimzelenog drveća, travnatih podloga, sadnica ukrasnog žbunja glavna su obeležja 22. Međunarodnog sajma hortikulture. Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa predlozima za aranžiranje cveća, kao i rešenjima za pejzažnu i hortikulturalnu arhitekturu.
 
Cilj Sajma šumarstva je da se u saradnji s izlagačima, šumarstvo predstavi kroz nekoliko konceptualno zaokruženih celina: u izlagačkom segmentu – javna preduzeća, državni organi vlasti, nacionalni parkovi, strukovna udruženja, obrazovne institucije, kao i privatna i društvena preduzeća koja predstavljaju šumarsku mehanizaciju i opremu; prateći segmenti – promocije rada mašina, takmičenje šumarskih radnika, organizovanje akcija podele sadnog materijala, a u kongresnom delu – organizovanja stručnih skupova. Tradicionalni suorganizator Sajma šumarstva je Javno preduzeće „Vojvodinašume” koje u okviru svog štanda predstavlja rasadničku proizvodnju, šumski sadni materijal, kao i opremu za zaštitu šuma od požara. Radne šumarske mašine izložene su na otvorenom prostoru, uz organizovanu svakodnevnu promociju za stručnu publiku.
 
Sajam EKO-SVET, na Novosadskom sajmu, jedinstvena je prilika da na jednom mestu budu predstavljene savremene tehnologije, ekološki standardi i inovativnosti koje će unaprediti odnos prema zaštiti životne sredine. Posebno mesto zauzimaju sadržaji namenjeni učenicima, kao i drugi edukativni skupovi koji se organizuju tokom Sajma.
 
Od 8. do 10. oktobra 2015. održaće se i 48. Međunarodni sajam turizma i 6. Međunarodni sajam konjarstva i sersana.
 
Sajam turizma biće otvoren u četvrtak, 8. oktobra i ove godine vraćen je u jesenji termin. Sajam turizma u Novom Sadu, mesto je koje promoviše banje i klimatske centre u zemlji, zimsku turističku ponudu i zemlje i regiona, ali i novogodišnje aranžmane. Aktivno učešće na sajmu imaju i turističke organizacije gradova i opština, manifestacije koje organizuju, ali i strukovna okupljanja namenjena poslenicima u turizmu i ugostiteljstvu. Crna Gora je ovogodišnja Zemlja partner na Sajmu turizma u Novom Sadu, a prvi put biće organizovan i „Wellness & Spa Fest“. Festival će biti organizovan u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma u subotu, 10. oktobra, a posetioci će imati priliku da uživaju u besplatnim masažama, degustacijama hrane, ali i da dobiju neophodne savete. Na crnogorskom štandu će se promovisati turističke agencije, lokalne turističke organizacije kao i predstavnici crnogorske turističke privrede.
 
Lepota i plemenitost vrhunskih grla u centru su interesovanja izlagača i posetilaca na 6. Međunarodnom sajmu konjarstva i sersana na Novosadskom sajmu. Na jedinoj manifestaciji tog tipa u regionu konje predstavljaju odgajivači, ergele, klubovi i udruženja iz okruženja. Tokom Sajma se održavaju tri međunarodna sportska takmičenja: u preponskom i dresurnom jahanju i vožnji zaprega, uz bogat nagradni fond. Pored nadmetanja veštih džokeja i kočijaša, posetioci imaju priliku da uživaju u bogatom pratećem programu.
 
Generalni sponzor 48. Međunarodnog sajama lova, ribolova i sporta je kompanija GENERALI.
 
Više informacija za posetioce i izlagače možete potražiti na sajtu Novosadskog sajma organizatora ovih manifestacija.

 

CENTRALA

21000 Novi Sad, Hajduk Veljkova 11

Telefon: 021/483-00-00

E-mail: info@sajam.net

SEKTOR ZA SAJAMSKU DELATNOST

Telefon: +381 (0)21/483 – 01 – 02

Faks: +381 (0)21/483 – 01 – 11

E-mail: komerc@sajam.net

SEKTOR ZA INTEGRISANE MARKETING KOMUNIKACIJE

Telefon: +381 (0)21/483 – 11 – 32

Faks: +381 (0)21/483 – 11 – 23

E-mail: marketing@sajam.net