54. MEĐUNARODNI SAJAM LOVA I RIBOLOVA - LORIST
26.09.2022.

 

Na Novosadskom sajmu će se od 28. septembra do 2. oktobra 2022. održati 54. Međunarodni sajam lova i ribolova – LORIST i Sajam ekologije. Međunarodni sajam lova i ribolova okuplja sve značajnije predstavnike, uvoznike i brendove osnovne i prateće opreme za sportski lov i ribolov, boravak u prirodi, sport i rekreaciju. Godinama unazad ova priredba uvrštava se u red najznačajnijih u ovom delu Evrope.

Novosadski sajam će i u 2022. godini obezbediti odličan poslovni ambijent za sklapanje poslova, prodaju i ostvarivanje kontakata.

Sadržina izlaganja:

  • Lovačko i lično naoružanje
  • Lovačka municija
  • Lovački pribor, oprema, odeća i obuća
  • Ribolovački pribor, oprema, odeća i obuća
  • Sportska i kamp oprema

Centralni segment Sajma lova i ribolova biće ponuda lovačkog i ribolovačkog pribora i opreme, a očekuje se da ga prati prodajna izložba terenskih vozila i izložba sitnih životinja.

U okviru Međunarodnih sajmova LORIST, u segmentu prezentacije lovstva i lovne privrede Srbije, ove godine će u Hali „Master“ biti postavljen Izlagački paviljon trofeja lovne faune Srbije, na površini od 480 m². Lovna faune Srbije će biti predstavljena izložbenom postavkom od 620 trofeja, a raznolikost biodiverziteta naše zemlje biće predstavljena sa više od 50 dermopreparata krupne divljači.

U kongresnom centru Master i na štandovima izlagača, u toku sajmova, biće organizovana brojna predavanja i prezentacije, projekcije filmova i takmičenja.

Tokom sajmova LORIST, stručne komisije Novosadskog sajma ocenjivaće kvalitet opreme i pribora za lov i ribolov. Biće vrednovani i proizvodi na priredbi posvećenoj ekologiji, a priznanja najboljima uručena na svečanostima na Novosadskom sajmu.

U istom terminu će se održati i Sajam ekologije. Osnovni zajednički imenitelji izlagača na Sajmu ekologije su očuvanje životne sredine i vraćanje prirodi. Ta priredba je jedinstvena prilika da na jednom mestu budu predstavljene savremene tehnologije, ekološki standardi i inovativnosti, koje će unaprediti odnos prema zaštiti životne sredine.

Fokus ovogodišnjeg Sajma ekologije je podizanje svesti posetilaca o primarnoj selekciji otpada. U planu je da bude realizovan kroz konkretan doprinos smanjenja štetnog uticaja na životnu sredinu postavljanjem Reciklažnog ostrva u krugu Novosadskog sajma. Biće to posebno opremljeno mesto za selektivno prikupljanje sirovina, poput papira/kartona, plastike, metala i stakla, na kojem će građani moći da odlože otpad.

Sadržaj izlaganja sajma ekologije:

  • Biološki proizvedena hrana
  • Ekološka ambalaža
  • Dorada, prerada, sušenje, smeštaj i upotreba lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja
  • Med i drugi pčelinji proizvodi
  • Skupljanje šumskih plodova
  • Pomoćna farmaceutska sredstva na bazi biljaka
  • Kozmetički preparati, aromatična ulja i tinkture na bazi biljaka
  • Novi proizvodi, rešenja i projekti za očuvanje planete

Na Sajmu lova i ribolova i Sajmu ekologije, koji će biti priređeni od 28. septembra do 2. oktobra, za sve posetioce sa kupljenim ulaznicama Novosadski sajam je u saradnji sa izlagačima organizovao Poklon-igru. Darodavci su Capriolo, DDA Canona komerc, Peloponez lovačka oprema, Top Gun, Stepski soko, Snajper, KS Safety Shoes, Produkcija "Lov i još ponešto" i Grof MBM.

Za učestvovanje u Poklon-igri, potrebno je na poleđini kupljene ulaznice čitko ispisati tražene podatke, a potom je ubaciti u kutiju koja će biti postavljena u Auli  Novosadskog sajma. Kuponi sa imenima srećnih dobitnika biće izvučeni u nedelju, 2. oktobra, u 16 časova.

Sajmovi LORIST i ekologije održavaju se u zatvorenom i otvorenom prostoru Novosadskog sajma, a radno vreme je od 10 do 19 časova, osim u nedelju 2. oktobra kada je radno vreme od 10 do 17 časova. Cena pojedinačne karte je 350 dinara. Ulaznice za kolektivne posete (najmanje 15 osoba), kao i one za kolektivne posete đaka i studenata, penzionere i decu od 7 do 12 godina koštaju 300 dinara.

Za više informacija o svemu posetite sajta Novosadskog sajma ili kontaktirajte:

AD NOVOSADSKI SAJAM

Hajduk Veljkova 11 21000 Novi Sad

Telefon: +381(0)21 483-00-00

E-pošta: info@sajam.net

SEKTOR ZA SAJAMSKU DELATNOST

Telefon: +381(0)21 483-02-50

E-pošta: komerc@sajam.net

PREDSTAVNIŠTVO U BEOGRADU

Tel. +381 (0)11 362-51- 49

E-pošta: biljana.segovic@sajam.net

SEKTOR ZA INTEGRISANE MARKETING KOMUNIKACIJE

Telefon: +381(0)21 483-11-32

E-pošta: marketing@sajam.net

SEKTOR ZA KONGRESNE AKTIVNOSTI

Telefon: + 381 (0)21 483-07-77

E-pošta: kongresnicentar@sajam.net

SLUŽBA ZA OCENU KVALITETA

Tel. +381 (0)21 483-01-37

E-pošta: ocena.kvaliteta@sajam.net

DIREKCIJA ZA TEHNIČKU REALIZACIJU SAJAMSKIH PRIREDBI

Tel. +381 (0)21483-07-01

E-pošta: tehnika@sajam.net

Galerija: