88. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU
10.09.2021.

 

Novosadski sajam od 18. do 24. septembra 2021. godine u halama i na otvorenom prostoru Sajmišta organizuje 88. međunarodni poljoprivredni sajam, 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Dugoočekivane priredbe zbog epidemiološke situacije nisu mogle biti održane u maju ove godine, svom standardnom terminu, ali će sada biti organizovane na tradicionalan način uz dozvolu Kriznog štaba i u skladu sa protokolima Vlade Republike Srbije.

Poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije primaće posetioce uz Digitalni zeleni sertifikat (potvrdu o vakcinaciji ili o preležanom KOVIDU-19), negativan PCR ili brzi antigenski test. Za one koji ne poseduju navedene dokumente Novosadski sajam je u saradnji sa Gradom Novim Sadom, obezbedio brze antigenske testove koji su već uračunati u cenu karte i neće biti dodatno naplaćivani.

Jedno od obeležja Poljoprivrednog sajma je najveća Nacionalna izložba stoke sa Izložbom genetskih potencijala. Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sjajna je prilika da odgajivači prikažu rezultate vrednog i često mukotrpnog rada. Izložba stoke je važan segment sajamske priredbe, koji privlači pažnju i domaće i međunarodne stručne javnosti. Prodajnog je karaktera te je to šansa da se i na taj način valorizuje napor stočara.

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga organizovano je i u ovoj godini. Komisije Novosadskog sajma će vrednovati i nagraditi proizvode i usluge u 30 robnih grupa. Ocenjivanje kvaliteta počelo je krajem marta, a biće završeno tokom Poljoprivrednog sajma. Priznanja će biti uručena na svečanostima na Novosadskom sajmu.

Na predstojećim septembarskim priredbama podrška Novosadskom sajmu su:

  • Republika Češka - Zemlja partner Poljoprivrednog sajma
  • Generali Osiguranje Srbija - Generalni sponzor Poljoprivrednog sajma i Sajma lova i ribolova
  • Al Dahra - Zlatni sponzor Poljoprivrednog sajma
  • Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije – Partner Novosadskog sajma i pokrovitelj izložbi
  • Pokrajinska Vlada – Partner Novosadskog sajma
  • Grad Novi Sad – Partner Novosadskog sajma
  • Vojvodinašume - Zlatni prijatelj Sajma lova i ribolova

Kontinuitet održavanja sajmova posvećenih agro-biznisu Novosadski sajam je održao upravo organizovanjem prvog virtuelnog Poljoprivrednog sajma, na platformi ExpoOnline.rs koju je kreirao kao novi prostor delovanja i višestrukog povezivanja kompanija, institucija i pojedinaca. Virtuelni sajam je osmišljen, ne kao zamena već kao dopuna Međunarodnog poljoprivrednog sajma i kao takav, tradicionalno organizovanom sajmu, za koji se nadamo da će biti održan u bezbednom i sigurnom okruženju, trebalo bi da bude snažna podrška. Expoonline.rs je dvojezična, srpsko-engleska platforma za poslovno povezivanje, susrete i širenje informacija i znanja, učvršćivanje starih i uspostavljanje novih poslovnih, ali i prijateljskih veza u virtuelnom prostoru. Platforma je premijeru doživela sa Međunarodnim poljoprivrednim sajmom, od 14. do 23. decembra. Na ExpoOnline.rs i dalje može da se vidi šta nude izlagači na prvom virtuelnom Poljoprivrednom sajmu na ovim prostorima.

Evropska mreža preduzetništva u Srbiji – Biznis inkubator Novi Sad, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije u saradnji sa Novosadskim sajmom pozivaju, pre svih proizvođače i trgovce hranom i pićem, da učestvuju u Međunarodnim poslovnim susretima AgroB2B@NSFair koji će biti održani u okviru 88. međunarodnog polјoprivrednog sajma, u ponedeljak, 20. septembra, u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma. Za učestvovanje na događaju kotizacija se ne naplaćuje, a učesnici sami obezbeđuju ulaznicu za Sajam i pokrivaju eventualne troškove prevoza i smeštaja u Novom Sadu. Prijava za međunarodne poslovne susrete  AgroB2B@NSFair nalazi se na linku: http://agrob2b2021.talkb2b.net/

Posetioce sa kupljenim ulaznicama koji, od 18. do 24. septembra, dođu na Međunarodni poljoprivredni sajam, ali i Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije, očekuju 4 vredna poklona - traktor, pneumatska sejalica, prikolica i traktorska kosilica.

Ulaznice za Međunarodni poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara za odrasle, 400 dinara za kolektivne posete (više od 15 osoba u grupi), 250 dinara za kolektivne posete đaka i studenata, decu do 12 godina i penzionere.

AD NOVOSADSKI SAJAM

Hajduk Veljkova 11, 21000 Novi Sad, Srbija

Telefon: +381(0)21/483-00-00

E. pošta: info@sajam.net

SEKTOR ZA SAJAMSKU DELATNOST

Tel. +381 (0)21/483-01-02

E. pošta: komerc@sajam.net

POSLOVI SA INOSTRANSTVOM

Tel. +381 (0)21/483-01-21

E. pošta: ino@sajam.net

KANCELARIJA U BEOGRADU

Tel. +381 (0)11/362-51- 49

E. pošta: biljana.segovic@sajam.net

SEKTOR ZA INTEGRISANE MARKETING KOMUNIKACIJE

Tel. +381 (0)21/483-11-32

E. pošta: marketing@sajam.net

SEKTOR ZA KONGRESNE AKTIVNOSTI

Tel. +381 (0)21/483-07-77

E. pošta: kongresnicentar@sajam.net

SLUŽBA ZA OCENU KVALITETA

Tel. +381 (0)21/483-01-37

E. pošta: ocena.kvaliteta@sajam.net

DIREKCIJA ZA TEHNIČKU REALIZACIJU SAJAMSKIH PRIREDBI

Tel. +381 (0)21/483-07-01

E. pošta: tehnika@sajam.net

Više o svemu pročitajte na sajtu Novosadskog sajma >>>