GRAFIMA – VIŠE BOJE!
07.10.2023.

 

Na Beogradskom sajmu od 9. do 11. oktobra 2023. godine biće održan 43. međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA.

U istom terminu i u istoj Hali 4, biće održani i 29. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EXPO i 2. Sajam ambalaže i pakovanja PAK-AM.

Pod već tradicionalnim sloganom „Više boje“ i 43. izdanje Grafime, najstarije i najveće regionalne sajamske manifestacije namenjene promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana, treba da tokom tri dana integriše mašinsku industriju, informaciono-komunikacione tehnologije, kreativno-umetničke grafičke žanrove i veštine, namenski IC i dizajnerski hardver i softver u profesionalni, edukativni i vizuelni sajamski izazov visokog međunarodnog formata.

Posetiocima će se uobičajeno predstaviti više od 70 izlagača različitih profila iz desetak zemalja, a ponudiće bogat izbor mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, rezervnih delova i komponenti, polovnih grafičkih mašina, kontrolnih i mernih uređaja i opreme, mašina i opreme za reciklažu otpadnih materijala, sirovina i repromaterijala, ali i finalnih proizvoda grafičke industrije, kreativne i papirne industrije.

Raznolika ponuda grafičkih mašina i uređaja, koji podržavaju širok spektar štampe, dizajna i kreativnih potreba, uključuje digitalne štampače, među kojima i velikoformatne (dizajnirane za štampanje na velikim formatima papira, folija, banera, plakata i drugih velikih medija, uz napredne tehnologije kao što su solventni, lateks ili UV-LED inkjet štampači); offset štampače; mašine za sito štampu; mašine za doradu (folijatorice, savijačice, štanc-mašine, laminatori…); digitalne rezne sisteme i perforatore (uključujući o one koji kombinuju lasersko ili ploter sečenje sa sofisticiranim softverom za dizajn i automatsko upravljanje); štampače za etikete; digitalne štampače za tekstil; 3D štampače; mašine za plastifikaciju; mašine za savijanje i heftanje itd.

Akcenat stručnog i pratećeg programa, koji podrazumeva radionice, predavanja i panel-diskusije, i dalje je na tehnologiji štampe, grafičkom dizajnu i reklamnom materijalu. To je prilika za upoznavanje sa vrhunskim stručnjacima iz industrije, razmenu ideja i sticanje novih znanja, povezivanje sa istomišljenicima, uspostavljanje korisnih kontakata i otvaranje vrata novim poslovnim mogućnostima. Najkvalitetnije grafičke proizvode u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, čekaju simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Domaćin Grafime 2023. je kompanija Cron, CRON-Europe.

Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EXPO tematski je usmeren na kancelarijsko poslovanje (kancelarijski nameštaj, biro mašine i pribor, kancelarijski materijal, poslovna i dekorativna galanterija).

Drugo izdanje Sajma pakovanja i ambalaže PAKAM treba da predstavi najrazličitije segmente pakovanja i ambalaže, kao i mašine i opremu namenjenu ovoj industrijskoj grani. Cilj ove manifestacije, koja treba da okupi proizvođače ambalaže i pakovanja od drveta, stakla, plastike, papira, kartona, proizvođače etiketa, jeste predstavljanje i promocija novih proizvoda, upoznavanje sa inovacijama i novim trendovima iz ovih oblasti, uspostavljanje novih kontakata i obnavljanje već postojećih, edukacija kroz prateći program.

Sajam GRAFIMA se održava u Hali 4 Beogradskog sajma. Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova, osim 11. oktobra kada će sajam biti otvoren od 10 do 17 časova. Cena ulaznica je 450 dinara, grupne ulaznice 350 dinara, a parking se plaća 150 dinara po započetom satu.

Više informacija o sajmu GRAFIMA i drugim priredbama potražite na sajtu organizatora Beogradskog sajma >>>

BEOGRADSKI SAJAM

Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija

e-mail: grafima@sajam.rs

Aleksandar Pavić, Koordinator projekta

tel: +381 (0)11 2655-831

e-mail: aleksandar.pavic@sajam.rs

Ljiljana Mandić Andrejević, Saradnik na projektu

tel: + 381 (0)11 2655-121

e-mail: ljiljana.andrejevic@sajam.rs

B2B visitus@sajam.rs

Galerija: