U pripremi izdanje Privrednog Imenika Srbije na Engleskom jeziku
01.01.1970.

 

Redakcija Privrednog Imenika Srbije već neko vreme radi na pripremi novog internet izdanja na Engleskom jeziku pod radnim naslovom B2B-Serbia, koje će informacije o privrednim subjektima iz Republike Srbije približiti praktično celokupnoj internet publici. U pripremi je i nova verzija elektronskog izdanja Privrednog Imenika Srbije na Engleskom jeziku, koja će biti dostupna svim posetiocima našeg novog sajta.

Na sajtu B2B-Serbia posetioci će moći da pročitaju na Engleskom većinu tekstova i pronađu sve informacije o Srpskim firmama koje već postoje na Srpskoj verziji sajta, kao i prevedenu kompletnu Klasifikaciju delatnosti Privrednog Imenika Srbije sa pretraživačima. Sajt će biti kompletno redizajniran u skladu sa konceptom koji je prilagođen za prenos svih informacija do korisnika koji nisu sa ovog ili srodnog govornog područja. Istovremeno će svi oglašivači u Privrednom Imeniku Srbije imati mogućnost da kroz određene pakete dobiju u Engleskoj verziji odgovarajući prostor sa prevodom na engleski i njima se ta usluga neće dodatno naplaćivati. Kao i do sada unos novih firmi i informacija o njima biće potpuno besplatan i za predstavništva stranih kompanija u Srbiji, a ukoliko budu zainteresovane za oglašavanje na sajtu B2B-Serbia dobiće i adekvatan prostor sa prevodom na srpski jezik na internet stranicama Privrednog Imenika Srbije.

Novo elektronsko izdanje Privrednog Imenika Srbije na Engleskom jeziku biće dostupno za preuzimanje na novom sajtu B2B-Serbia, a po izvršenoj uplati korisnici će moći na jednostavan način da izvrše aktivaciju demo verzije, koju će moći da koriste godinu dana uz redovno ažuriranje samog programa i baze podataka preko interneta. Kao i Srpsko izdanje, ovo je modularni programski paket predviđen za personalni rad na Windows operativnim sistemima. Karakterišu ga jednostavnost za upotrebu, veliki broj alata za pretraživanje baze podataka i mogućnost izdvajanja, čuvanja i eksportovanja traženih informacija radi formiranja sopstvenih baza podataka (npr. mejling liste).

Početak rada novog sajta i izlazak novog elektronskog izdanja na Engleskom jeziku (B2B-Serbia) planiran je za leto 2012 godine.