Klasifikacija delatnosti Privrednog Imenika Srbije

FOTO, OPTIČKA, MERNA OPREMA I INSTRUMENTI

Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

PROIZVODNJA MAGNETNIH I OPTIČKIH NOSILACA ZAPISA

Šifra delatnosti: 268000 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

Obuhvata proizvodnju magnetnih ili optičkih nosilaca zapisa (prazne magnetne, audio i video trake, diskete, audio i video kasete, laserske ploče i sl.).

PROIZVODNJA MEDICINSKIH I STOMATOLOŠKIH INSTRUMENATA I MATERIJALA

Šifra delatnosti: 325000 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

Obuhvata laboratorijske aparate, hirurške i medicinske instrumente, hirurški pribor, aparate za stomatologiju, sprave za lečenje nepravilnosti zuba i protetički materijal. Ovde je svrstan i nameštaj za medicinu, hirurgiju i sl., gde dodatne specifične funkcije određuju svrhu proizvoda (npr. zubarska stolica sa ugrađenim hidrauličnim funkcijama). Obuhvata proizvodnju: - hirurških prekrivača, sterilnog konca i vate - materijala za plombe i cementa (osim stomatoloških adheziva), stomatološkog voska i stomatoloških preparata od gipsa - cementa za rekonstrukciju kostiju - peći za zubne laboratorije - ultrazvučnih aparata za čišćenje - laboratorijskih aparata za sterilizaciju - laboratorijskih aparata za destilaciju i laboratorijskih centrifuga - instrumenata i pomagala za potrebe medicine, hirurgije, stomatologije i veterine - zubnih proteza, cementa i sl. za upotrebu u stomatologiji - medicinskog, stomatološkog i veterinarskog nameštaja: operacionih stolova, zubarskih stolica i bolničkih kreveta s mehaničkom opremom - ploča i zavrtnja za kosti, špriceva, igala, katetera, cevčica, itd. - stomatoloških instrumenata (uključujući zubarske stolice sa opremom) - veštačkih zuba, mostova i dr. u stomatološkim laboratorijama - ortopedske i protetičke opreme - staklenih očiju - medicinskih toplomera - oftalmoloških artikala (naočara za vid, naočara za sunce i sočiva)

PROIZVODNJA MERNIH, ISTRAŽIVAČKIH I NAVIGACIONIH INSTRUMENATA I APARATA

Šifra delatnosti: 265100 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

Obuhvata proizvodnju aeronautičkih i nautičkih sistema i instrumenata za traženje, detektovanje, navigaciju i upravljanje; automatskih kontrolnih aparata i regulatora za klimatizaciju, merenje, prikazivanje, beleženje, prenošenje i kontrolisanje temperature, vlažnosti, pritiska, protoka fluida, viskoznosti, gustine, kiselosti, koncentracije i rotacije. Takođe obuhvata instrumente za merenje i testiranje električnih veličina; laboratorijske instrumente za hemijsku i fizičku analizu sastava ili koncentracije uzoraka svih agregatnih stanja materija; ostale instrumente i njihove delove. Ovde spada i proizvodnja neelektrične merne i navigacione opreme (osim jednostavnih mehaničkih alatki). Obuhvata proizvodnju: - instrumenata za avione - probne opreme za izduvne gasove iz automobila - meteorološke opreme - opreme za testiranje i pregled fizičkih karakteristika - poligrafskih mašina - uređaja za otkrivanje radijacije i opreme za kontrolisanje radijacije - instrumenata za istraživačka ispitivanja i merenja - termometara (sem medicinskih) - aparata za kontrolu vatre i gorionika - spektrometara - pneumatskih ispitivača - uređaja za merenje potrošnje (npr. vode, gasa, struje) - uređaja za merenje protoka i mernih aparata - mašina i aparata za ispitivanje fizičkih osobina materijala - detektora mina, generatora impulsa (signala); detektora metala - naprava za traganje, detekciju, navigaciju, aeronautičke i nautičke opreme - radarske opreme - GPS uređaja - uređaja za kontrolu životne sredine i automatsku kontrolu uređaja - detektora kretanja - radara - laboratorijskih analitičkih instrumenata (npr. opreme za analizu krvi) - laboratorijskih skala, vaga, inkubatora i različitih laboratorijskih aparata za merenje, testiranje, itd.

PROIZVODNJA OPTIČKIH INSTRUMENATA I FOTOGRAFSKE OPREME

Šifra delatnosti: 267000 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

Obuhvata proizvodnju: - optičkih ogledala - optičke i sigurnosne opreme - optičke opreme za pozicioniranje - optičke opreme za uvećavanje - optičkih upoređivača - filmskih i digitalnih kamera - projektora za filmove i dijaprojektora - projektora - optičkih mernih i kontrolnih uređaja i instrumenata - sočiva, optičkih mikroskopa, dvogleda i teleskopa - laserskih uređaja

PROIZVODNJA SATOVA

Šifra delatnosti: 265200 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

Obuhvata proizvodnju: - satova, časovnika, aparata za registrovanje vremena i njihovih delova - satova i časovnika svih vrsta, uključujući i časovnike za instrument-table - kutija za satove, kutija i ormarića za časovnike, uključujući i one od plemenitih metala - aparata za registrovanje vremena i aparata za merenje, registrovanje i drugo pokazivanje vremenskih intervala kao što su: parking-časovnici, hronometri i satovi za upisivanje vremena i datuma; vremenskih prekidača i satova u procesu proizvodnje i sličnih naprava - delova za satove i časovnike kao što su: opruge, ležajevi za osovine, brojčanici, kućišta od bilo kakvog materijala

TRGOVINA LABORATORIJSKOM I DRUGOM NAUČNO TEHNIČKOM OPREMOM

Šifra delatnosti: 466910 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

TRGOVINA MEDICINSKIM APARATIMA, OPREMOM, PRIBOROM I MATERIJALOM

Šifra delatnosti: 466920 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

TRGOVINA OPTIČKIM, MERNIM I NAVIGACIONIM UREĐAJIMA I OPREMOM

Šifra delatnosti: 466930 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »